24 Mart 2009 Salı

Google Street View

Neler oluyor hayatta? Bir de şu google benim olsa olsa gibi kolpa bir girişle, paranoyak yazı serimize devam ediyoruz. Bayanlar baylar, izleniyoruz! Farkındasınız biliyoruz ama bir de bizden duyun ne olur ki? Malumunuz google, yok Earth idi, yok maps idi derken bayağı bir korkutmuştu bizi "Enemy of the State" tadında. Şimdi bir de street view devreye girdi, artık sokak sokak gözetleniyoruz. Biz henüz gözetlenmiyoruz belki ama bugün İngiltere'de olsun, Hollanda'da olsun yaşayan o insanlar da bizim kardeşimiz, belki bir gün yeri gelecek beraber uzaylılara karşı savaşacağız. Sabit kameralar olduğu gibi bu yukarıdaki araba gibi gezinen kameralar da mevcut artık bu izleme olayında. Mobese kamerası bilmemnesi de var bunun, suç işlerken dikkatli olun işte, iyi plan yapın, bizden de fikir alın (CSI falan yalan, bakmayın siz orada her anlatılana, önemli olan kameralara yakalanmamak).

Bu izlenme olayı filan sakat şeyler, bu anlaşılmıştır herhalde. Şimdi işin magazin boyutuna geçelim. NME ofisindeki arkadaşların canı sıkıldı herhalde "next best thing" yaratmaktan. Oturmuşlar, album kapaklarında gösterilen yerleri street view'den bulup, link atmışlar, yeri gelmiş copy, yeri gelmiş past eylemişler. Biz de aşağıya sıralayalım o vakit:


Oasis - (What's the Story) Morning Glory?

View Larger Map

David Bowie - Ziggy Stardust and the Spiders from Mars

View Larger Map
(Durduk yerde de, dünkü spiders from mars göndermemize vurgu yapmış olalım)

The Beatles - Abbey Road

View Larger Map

The Rolling Stones - Out of Our Heads

View Larger Map
Not, çok önemli not: Harita göstermek için koymadık bunları ama zaman zaman sadece harita çıkıyor. Aslında birebir sokaklar var ama neden böyle bir tuzak kurdu google bilemiyorum.

2 comments:

spineless 24 Mart 2009 17:22  

HAH! O ikinci fotoğrafta polis yakalmış ceza yazıyor ya, street view denince benim aklıma ilk bu geliyor. Off, aslında fantastik view manzaraları var, bi buliym.

spineless 24 Mart 2009 17:35  

Buldum, hepsi bir arada;

http://www.gstreetsightings.com/

>

En tepeye koşkoşkoş!